google.com, pub-2006667254544870, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
ETS Certification

Захистіть своїх дітей від недоброякісної продукції, що не відповідає вимогам техрегламенту

Оновлено: 22 квіт. 2021 р.

Головне Управління Держпродспоживслужби в м. Києві прийняло рішення про вилучення продукції магнітний конструктор-головоломка NEO CUBE з обігу. Рішення направлене розповсюджувачу для обов’язкового виконання».

Конструктор не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок. Зокрема деталі іграшки (кульки діаметром 5 мм) становлять ризик удушення або асфіксії, чим загрожують безпеці чи здоров’ю користувачів з урахуванням передбачуваної поведінки дітей.

У разі випадкового ковтання кульки (кульок) дитиною виникає ймовірність перекриття дихальних шляхів та удушення дитини, утворення виразки у кишковій порожнині та внутрішньої кровотечі.

Нині встановлюється ланцюг постачання магнітного конструктора-головоломки «NEO CUBE 216 Balls» на територію України.

Як зазначає кореспондент «Вечірній Київ» Наталка МАРКІВ, лише за останні роки лікарі Охматдиту врятували понад 40 дітей, що проковтнули неодимові магніти. Для цього були потрібні хірургічні операції.

"Неодимові магніти, з яких складається конструктор, у шлунках малюків спричиняють страшний біль, вимагають негайної операції та…продаються у звичайних іграшках Лише за останні роки лікарі Охматдиту врятували понад 40 дітей, що проковтнули неодимові магніти. Халепи стаються і з зовсім маленькими, і з підлітками, які імітують цими магнітами пірсинг на язику», — зазначають у НДСЛ Охматдит.

Батьки не знають про загрозу та купують іграшку малечі. Неодимові магніти потужніші за звичайні у 20 разів. У шлунку вони притягуються через стінки всіх органів та спричиняють «дірки». У більшості випадків дитині потрібна негайна операція, а наслідки залишаться на все життя

До слова, днями фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві під час позапланової перевірки характеристик продукції, проведеної в закладах торгівлі «KIOSK», розміщених в торговельно-розважальному центрі «OCEAN PLAZA» виявили невідповідності іграшки вимогам Технічного регламенту.

Нагадуємо, що виробники під час введення іграшки в обіг повинні забезпечити, щоб іграшка була розроблена та виготовлена відповідно до суттєвих вимог ТР щодо безпечності, а імпортери вводять в обіг лише ті іграшки, що відповідають вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок.

При цьому розповсюджувачі перед наданням іграшки на ринок перевіряють наявність на іграшці знака відповідності технічним регламентам, необхідних документів, інструкцій з експлуатації та інформації щодо безпечності.

Бережіть здоров'я наших дітей та дотримуйтеся вимог Технічних регламентів!

101 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page
UA-181710461-1