google.com, pub-2006667254544870, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
ETS Certification

Оцінка відповідності та санітарно-епідеміологічна експертиза для продажу непродовольчих товарів


Чи потрібна оцінка відповідності та санітарно-епідеміологічна експертиза для продажу не продовольчих товарів на ринку України?


Одна з ситуацій з якою стикається постачальник (імпортер/дистриб'ютор) це необхідність визначити чи потрібна дозвільна (нетарифна) документація для надання товару на ринку.

В минулому контроль за нетарифним регулюванням був покладений на митницю і без декларації відповідності, сертифікату та гігієнічного висновку випустити товар у вільний обіг не було можливим.

Сьогодні ситуація змінилась і митниця не залучена до перевірки нетарифки окрім секторального плану перевірок ринкового нагляду, що діє згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2011 року № 1410.

Звертаємо вашу увагу, що оцінці відповідності та санітарно епідеміологічній-експертизі підлягають практично всі непродовольчі групи товарів. Це означає, що при наданні товару на ринку, він повинен супроводжуватись відповідними дозвільними документами, відсутність яких найчастіше призводить до штрафів від місцевих контролюючих органів ринкового нагляду.

Своєчасно отримані документи це Ваш спокій і стабільність розвитку.

#оцінка відповідності, санітарно епідеміологічна експертиза,

14 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page
UA-181710461-1