google.com, pub-2006667254544870, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
ETS Certification

Проект постанови КМУ «Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію»

У відповідності до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію» допускаються альтернативні затверджені випробування на тваринах. А чи погоджуєтеся Ви, що такі випробування потрібно залишати чи повністю скасувати таку норму? Чи можливі негативні наслідки на здоров'я людини за відсутності попередніх випробувань на тваринах?

Згідно проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію» передбачається, що документація на косметичну продукцію повинна, за необхідності, оновлюватися та містити відомості про будь-які випробування на тваринах, проведених виробником або уповноваженими особами виробника, чи постачальниками, що стосуються розробки або оцінки безпечності косметичної продукції або її інгредієнтів, включаючи будь-які випробування на тваринах, що здійснювалися для виконання законодавчих або регуляторних вимог інших країн.

При цьому забороняється, без перешкоджання виконанню вимог, встановлених в пункті 7 цього Технічного регламенту, : 1)введення в обіг косметичної продукції, якщо її кінцевий склад з метою відповідності вимогам цього Технічного регламенту проходив випробування на тваринах з використанням методу відмінного від альтернативного методу, після того, як такий метод був обґрунтований та прийнятий в Україні, або після того, як такий метод був прийнятий іншою державою з належним урахуванням розробки обґрунтувань Організацією економічного співробітництва та розвитку (OECD).

Проект постанови за посиланням Проект

26 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page
UA-181710461-1