google.com, pub-2006667254544870, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
ETS Certification

Підписання висновків ДСЕЕ гальмується новою головою Держпродспоживслужби

Оновлено: 10 лют. 2021 р.


Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи обов’язковий документ для багатьох непродовольчих товарів, які виробляються або імпортуються в Україну. Необхідність отримання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи (надалі висновок ДСЕЕ) визначена Законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи та видачі за результатами її проведення відповідних висновків покладено на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Є цілий перелік документів та матеріалів для проведення робіт для потреб державної санітарно-епідеміологічної експертизи, які необхідно надати заявнику.

Кабінетом Міністрів України 22.07.2016 року прийнято розпорядження No 564-р «Про уповноваження Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на затвердження та підписання окремих видів документів», згідно з яким Голову Держпродспоживслужби уповноважено затверджувати передбачені законодавством документи, повноваження щодо затвердження та підписання яких належить до компетенції головного державного санітарного лікаря України, зокрема висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

В жовтні 2020р Кабінет міністрів схвалив призначення віце-президента Союзу українських підприємців (СУП) і екс-заступника міністра аграрної політики та продовольства Владислави Магалецької главою Держпродспоживслужби. Нагадаємо, що конкурс на посаду голови очільника Держпродспоживслужби затягнувся майже на рік, від 24 жовтня 2019 року.

Але, на превеликий жаль, обрання очільника служби не посприяло ефективності роботи служби в частині підписання висновків ДСЕЕ. Навпаки, з приходом нової голови підписання документів явно гальмується по невідомим причинам. Кількість поданих на підписання збільшується щодня, а підписання висновків ДСЕЕ приходиться чекати більше місяцю за оптимістичним прогнозом.

Не зважаючи на ініціативи різних організацій та асоціацій не вдається вплинути на прискорення темпів розгляду та підписання документів.

Звертаємо увагу, що на сьогоднішній день необхідно завчасно подавати документи на отримання висновків ДСЕЕ. Перевірте терміни дії наявних документів та не зволікайте з подачею на реєстрацію.

69 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page
UA-181710461-1